tisdag 26 juni 2012

Jag ställer upp med "Uppställda gubbar"

Man tager om man så haver, sa Cajsa Warg. Har man inte så tar man något liknande, resonerar jag. Fast eftersom jag tycker att den här förrätten är så god, har jag nästan alltid alla ingredienserna hemma. Ja, kanske inte jordgubbar, förstås. Håll till godo!

1 baguette (eller vilket ljust bröd som helst, färskt eller gammalt)
1 rejäl bit chèvre (den billigare varianten duger bra.)
Jordgubbsbalsamico (går säkert lika bra med jordgubbssaft och vitvinsvinäger)
Jordgubbar (hallon är nog också bra eller en klick sylt/ marmelad)

1. Skiva baguetten
2. Lägg bitar av chèvre på skivorna.
3. Lägg skivorna i en ugnsfast form och ställ i ugnen, 250 grader. Grädda tills de fått färg och "blåst" upp sig lite. Ta ut ur ugnen.
4. Skvätt över jordgubbsbalsamicon, efter behag.
5. Ställ upp små jordgubbar överst på varje skiva.
6. Njut och låtsas att det är sommar trots att regnet öser ner.

3 kommentarer: