lördag 11 februari 2012

Vad gör du av timmarna som är ditt liv?

Du är fångad i en fälla. Varje vardag går du in i din fålla, rättar dig in i ledet. Men du har räknat ut att du kan sluta jobba före pensioneringen (visserligen skedde uträkningen innan Reinfeldt gjorde sitt utspel). Tanken håller dig ändå uppe, på något vis. Ni får sälja bilen, flytta till en (ännu) mindre lägenhet och sluta köpa färsk hummer... Nej, nej, du har aldrig köpt färsk hummer. Du är ingen gourmet bara gourmand. Det går så bra så med pasta, bara det är tillräckligt mycket och man får sötsur chilisås därtill, tycker du.

Det finns dock ett aber; tonårsbarn! De kostar och vill inte skämmas för sin mor: -Måste du ha den där fula jackan ? och -Varför kan vi inte åka utomlands i år, alla andra får ju?! låter det titt som tätt. Du får nog släpa dig till jobbet några år till och somna, utmattad i soffan, till Gladiatorerna eller något annat intelligensbefriat program. Men sen får det vara slut. Slutjobbat alltså, så att inte alla timmar som är ditt liv endast blir till arbete och utmattning.

5 kommentarer:

  1. Vi ska jobba tills vi dör, det är det de vill.

    SvaraRadera
  2. Gillar texten. Förslag till lösning: Gör dig valbar i nåt skitparti (SD), hoppa av med fullsockrad och saltad pension efter ett år. Flytta sen till Teneriffa och spendera svenska skattepengar på färsk hummer och salta bad tills du blir gammal och får ont i tarmarna. Kom då tillbaka hem och köp statligt subventionerad privatsjukvård för dina sparade oljefondpengar. (Lämna inte ut tipset!)

    SvaraRadera